Vad får man inte säga högt i Sverige 2014?

För någon vecka sedan hittade jag en youtube-video med namnet Bor vi i Absurdistan? som tog upp vad man inte får säga högt i Sverige idag. Det var ett av tidningen Världen Idags seminarium i Almedalen 2013.  HÄR kan ni se den. Hur som helst, det fick mig att fundera lite. 
 
Det FINNS väldigt mycket saker man inte får tala om i Sverige idag, abortfrågan är en av dem. Jag vill inte förvandla detta inlägg till en debattartikel om abort, det tar vi en annan gång, utan bara diskutera det faktum att den aldrig tas upp nu för tiden. 
 
Är det för att männisor idag ser abort som en självklarhet? Ja, antagligen. Men tittar vi på statistiken vittnar den om att frågan borde diskuteras. I Sverige görs det strax under 40.000 aborter varje år, ungefär 17.7 per 1000 kvinnor. I Finland görs nio stycken per 1000 kvinnor (1). Det är en radikal skillnad! Jag tror inte att det här handlar om att Sverige är ett land i framkant som kommit långt i utvecklingen. Nej, det beskriver svart på vitt vilket överliberalt samhälle vi lever. Dessa siffror vittnar om att Sverige 2014 går mot ett iskallt samhälle där respekten för liv helt håller på att tappas.
 
Vi borde börja diskutera abort, på riktigt! Vi kan inte forsätta in i ett samhälle där sexmoralen, som RFSU driver, är på väg åt helt fel håll (2). För sexmoralen är en bidragande orsak. Vi måste våga ifrågasätta politker som påstår att abort handlar om "kvinnors rätt till sina kroppar". I en abort handlar det om två kroppar, barnet och mammans. Vi måste trotsa de politskt korrekta normerna och inse att abort är ett av Sveriges största problem idag 2014. 
 
 
1. http://www.thl.fi/sv_SE/web/sv/statistik/amne/reproduktiv_halsa/aborter/nordiska_aborter
2. http://www.varldenidag.se/ledare/2013/03/18/Nu-racker-det-RFSU/
7 kommentarer