Vad får man inte säga högt i Sverige 2014?

För någon vecka sedan hittade jag en youtube-video med namnet Bor vi i Absurdistan? som tog upp vad man inte får säga högt i Sverige idag. Det var ett av tidningen Världen Idags seminarium i Almedalen 2013.  HÄR kan ni se den. Hur som helst, det fick mig att fundera lite. 
 
Det FINNS väldigt mycket saker man inte får tala om i Sverige idag, abortfrågan är en av dem. Jag vill inte förvandla detta inlägg till en debattartikel om abort, det tar vi en annan gång, utan bara diskutera det faktum att den aldrig tas upp nu för tiden. 
 
Är det för att männisor idag ser abort som en självklarhet? Ja, antagligen. Men tittar vi på statistiken vittnar den om att frågan borde diskuteras. I Sverige görs det strax under 40.000 aborter varje år, ungefär 17.7 per 1000 kvinnor. I Finland görs nio stycken per 1000 kvinnor (1). Det är en radikal skillnad! Jag tror inte att det här handlar om att Sverige är ett land i framkant som kommit långt i utvecklingen. Nej, det beskriver svart på vitt vilket överliberalt samhälle vi lever. Dessa siffror vittnar om att Sverige 2014 går mot ett iskallt samhälle där respekten för liv helt håller på att tappas.
 
Vi borde börja diskutera abort, på riktigt! Vi kan inte forsätta in i ett samhälle där sexmoralen, som RFSU driver, är på väg åt helt fel håll (2). För sexmoralen är en bidragande orsak. Vi måste våga ifrågasätta politker som påstår att abort handlar om "kvinnors rätt till sina kroppar". I en abort handlar det om två kroppar, barnet och mammans. Vi måste trotsa de politskt korrekta normerna och inse att abort är ett av Sveriges största problem idag 2014. 
 
 
1. http://www.thl.fi/sv_SE/web/sv/statistik/amne/reproduktiv_halsa/aborter/nordiska_aborter
2. http://www.varldenidag.se/ledare/2013/03/18/Nu-racker-det-RFSU/
7 kommentarer

Internet

Hallihallå, här var det minsann väldigt tyst. Nu för tiden skriver jag gymnasiearbete, debatterar hejvilt, lyssnar på podcasts och funderar på vad det ska bli av mig efter studenten. Som kompensation för dåligt bloggande ger jag er min topp fem-lista av bra saker på internet: 
 
♦ En av mina största förebilder: Ruth Nordström pratar om mänskliga rättigheter på kristen grund på Apologias höstkonferens 2012. Genomtänkt, rakt på sak och väldigt, väldigt bra.
 
Berggren&Birro, en podcast av Marcus Birro (författare, krönikör mm) och Lukas Berggren (chefredaktör för tidingen Världen Idag) som tar upp allt från kristendomen och abortdebatten till Vasaloppet och svensk (och italiensk) fotboll. 
 
Hadde du gitt jakken din til Johannes? Den helgenomfina reklamfilmen från Norska SOS-barnebyer som visar att det finns medmänsklighet i denna värld. 
 
♦ Berit Simonssons ledare Hjärtan av gelé - eller modiga hjärtan i Världen idag. Läs!
 
♦ Martina Haags vinterprat som handlar om att träna löpning. Först tänkte jag näe, inte ännu en hurtig människa som ska berätta om sin personliga rekord men hon var HUR BRA SOM HELST. Faktum är att hon pratade om massa viktiga saker, till exempel om hur konstig bild av mat alla mammor som bantar ger sina barn. Bra grej. 
3 kommentarer

jonathan&marie

snygga familjen L passade på att fotas när alla var finklädda - och rena...
serveringspersonalen (hej Downton Abbey-känsla) i samma sekund som brudparet dök upp
hur fina som helst.
galet underbara. 
 
åh vilket bröllop! riddaren fick sin prinsessa och nu lever de lyckliga i alla sina dar. 
3 kommentarer