ellen & cicci

Idag har dessa flickor hängt hos mig. Vi har brunchat, fotat maten från alla håll och kanter, pratat om livet, skrattar och haft det himla bra. Åh, Ellen och Cicci, ni är bra!
 
1 kommentar

jippey i himlen

 
Det är något visst med musik. Ja, det är det sannerligen. Trots att jag aldrig har träffat endel av dem i hela mitt liv kan jag prata med dem som om vi var bästa vänner. Musik-människorna, alltså. 
 
Att stå på scen i Göteborgs Konserthus och sjunga med en grymt bra kör tillsammans med en proffsig symfoniorkester och vara dirgerad av en dirgent som är s u p e r d u p s. Ja, det är ingen big deal. Eller vänta lite nu... ÅH DET VAR HELT FANTASTISKT.
 
Från lördag till tisdag har vi, drygt hundra musik-människor, haft fabulösa dagar tillsammans. Dessa har fyllts med stämrep, skratt, "you shall proununce it CHAR-TJÖ not chaaarge", vackra cello-solon, höga A:n, hög på livet-feelings när vi sjunger allihopa together, kaffe (mycket kaffe... kan jag få kaffemaskinen på konserthuset?), SHOWBIZ EYES, "jag måste börja spela alt-filol", backstage-häng, knäppa uppsjungingar/-värmningar och en helt fantastisk gemenskap.
 
En sak till bara: Simon (Simön not Siimån) Phipps, alltså. Vilken man. Vår fabulösa dirigent från Londön (NOT LÅNDÅN) som har levererat citat på citat och hållt oss alla på superdups-humör. Ja, wow. Och Matts, Eva och Maria, våra stämreps-ledare, vilka klippor. 
 
Vill nu se fler bilder? JAA! Titta HÄR då.
2 kommentarer

josef

i Gamla Testamentet i Bibeln finns en berättelse om en pojke med mitt favoritpojknamn, Josef. han blir såld som slav till Egypten av sina bröder och där skulle historien kunna sluta, men det gör den inte. Josef har fått gåvan att tyda drömmar och detta hjälper honom bort från det hemska han hamnat i. 1 mos. 37 - 47 (första mosebok kapitel 37 till 47)
 
vad var det där, undrar ni nu. jo, det ska jag tala om. det var storylinen för den musikal som vår kyrkas fabulöse kompositör Mikael Ryde har skrivit och i denna fick lilla jag vara med. jag både sjöng i kören (så mäktigt), agerade och sjöng solo (så nervöst). det var helt fantastiskt och jag har inte riktigt ord för att beskriva. tänk er detta: en femtiomanna-kör, drygt tjugo skådespelare (varav endel är snudd till professionella vill jag påstå) och en orkester med piano, bas, elgitarr, trummor, tvärflöjt, trumpet, altfiol, fiol, cello m.m. WOW, liksom. 
 
blev ni sugna på att se den? det är inte försent! den spelas igen i Blidsbergs kyrka den 17 november klockan 18!
5 kommentarer