spontanitet

Om livet var en sång så skulle jag och mina vänner vara en symfoniorkester. Och vi skulle definitivt spela i samma tonart. 
 
Igår kom min vän Bella hem till mig. Vi fick ett sms från Chai. Okej vi åker dit. Okej, nu åker vi hem. Åh, hänger ni på? Ja!. Plötsligt satt Bella, Chai, Peter, Erik, Nisse, Victor, Nicklas, Lukas och Pontus i mitt vardagsrum och drack te. 
 
Om livets melodi har låst fast dig kanske du måste göra något drastiskt. Ibland måste man transponera flera tonsteg upppåt även om någon tvekar. Det kanske blir jobbigt att sjunga då? Men ingen vet ju förrän man har försökt. Det kanske är bekvämt att sjunga unisont, men fyrstämmigt är ju så mycket vackrare. Våga lägg den där alt-stämman även om ingen var beredd på det.
 
Var lite spontan, kom igen. Du måste släppa blicken från noterna och kasta dig ut. Om du tar reda på tonarten och kan dess skala så är det lätt att improvisera.
 
Livet skulle bli så tråkigt om vi bara sjunger melodier vi kan utantill. Mina vänner och jag testar nya melodier så ofta vi bara kan. Om någon skickar ett sms om en ny stämma, varför inte sjunga den då? Så länge vi sjunger i samma tonart kan ingenting gå fel. 
2 kommentarer

lugnet efter stormen

 
juldagsfestligheter, släktkalas gånger två och så slutligen lugnet efter stormen (Dowton Abbey-julspecialen).
och mitt 50mm-objektiv följer mig vart jag än går. 
1 kommentar

politiskt korrekt

"sååå jävla PK" ....brukar folk säga. och jag brukade tänka att "amen vad tusan, det är väl bra". sedan slutade jag tycka det. 
 
för jag är så trött, så obotligt trött, på Sverige och den politik som bedrivs här. samtidigt som ett rasitiskt parti, rasistiskt, blir det tredje största, tredje största, i opinionsmätningarna ägnar vi tid åt att bannlysa 2000-talets mest träffsäkra låt från radion. låten var inte tillräckligt PK. nähä. okej. det känns så absurt så jag vet inte riktigt vart jag ska göra av mig. de målar vit färg på svarta duvor, medan familjen splittras av svensk-märkta kulor
 
Sverige tappar fokus. Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet. ingen vågar ta debatten, med rädsla för att vara politiskt inkorrekt. ingen vågar ta debatten mot Sverigedemokraterna som trots 9.3 % inte borde få sitta i en riksdag. Sverigedemokraterna, som med 9.3 % är ett verkligt hot. vad ska det egentligen bli av landet lagom? när ska kents ord välkommen, välkommen hit, vem du än är, var du än är, bli sanning? 
 
3 kommentarer