hemmagjord müsli
Du behöver:
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl semsamfrön
1 dl råsocker
1/2 tsk salt
1 msk kanel
2 dl vatten
4 msk neutral matolja (ej olivolja)
2-3 dl russin
*Lägg allt utom vatten, olja och russin i en rymlig bunke och blanda runt.
*Värm ugnen till 200 grader. Blanda vatten och olja och stänk över blandningen i bunken. Krama lite lätt med handen så att fukten tränger in. Bred sedan ut det hela i en lätt smord, stor långpanna.
*Sätt in pannan mitt i ugnen i 20-30 minuter. Passa noga under tiden så den inte bränns. Ta ut pannan minst tre gånger och rör om så müslin blir jämnt rostad. Låt kallna. Blanda ned russinen.
Det var en jättegod mysli! Jag hoppas att jag kan få smaka på den till frukost också.
Kram från Mamma.